Over ons

Het is niet goed dat een mens alleen is

Teveel mensen voelen zich in onze samenleving verloren, ook al lijkt het aan de buitenkant goed te gaan. Stress neemt toe om voortdurend aan de hoge verwachtingen te voldoen, en daardoor ook de angst om 'door de mand 'te vallen. Eenzaamheid groeit, ook onder jongeren, want met wie kun je iets van je innerlijk leven delen zonder dat je raar gevonden wordt of je afgewezen voelt? Zo raken mensen steeds meer aan zichzelf overgeleverd.

Ons verlangen

Ons verlangen en onze missie is dat ieder mens een plek heeft waar hij of zij zich veilig voelt en thuiskomt bij zichzelf en anderen. Dat hoeven niet persé vrienden te zijn of te worden. Misschien wel beter van niet, want zo blijf je vrij om te luisteren naar elkaar en te reageren. Het zijn meer leefgenoten, mensen met wie je iets van je leven deelt. Mensen die er op dat moment voor je zijn. En dat geldt natuurlijk over en weer.

Daar ben je! reikt mensen tools aan waarmee deelnemers hun bronnen van leven kunnen ontdekken en versterken. Na de vijf events nodigen we de deelnemers uit om een small group te vormen met twee of drie andere deelnemers. Daar ben je! faciliteert de small groups met een paar krachtige werkvormen, waardoor deeknemers het goede uit de vijf events verder kunnen verduurzamen en kunnen doorgroeien.

Over de stichting Daar ben je!

Om er voor te zorgen dat iedereen die wil deel kan nemen aan de events, werken we met geschoolde vrijwilligers en professionals, die werken zonder winstbejag. In een tijd waarin de wachtlijsten voor hulp groeien, hopen we dat Daar ben je! zich verspreidt over het land. Om het werk in goede banen te leiden is de stichting Daar ben je! opgericht.

Ons doel is om meer verbinding te realiseren in de samenleving. Bij daar ben je! stimuleren we mensen om vanuit verbinding met zichzelf en anderen te gaan leven en zo volop in het avontuur van hun eigen leven te stappen. Vanuit de stichting werken we vanuit een christelijke identiteit. Op basis van wederzijds respect kunnen we een ieder helpen met onze toolbox om hun eigen weg te ontdekken naar een leven met meer vreugde, verbinding en vertrouwen.

Else Roza initiatiefnemer van Daar ben je!

Else Roza, initiatiefnemer

 

'Daar ben je! is op mijn lijf geschreven. Om te overleven paste ik me als tiener aan aan de omgeving en dat gaf veel stress. Daar kwam verandering in door ontmoetingen met anderen die mij namen zoals ik was, waardoor ik meer en meer tevoorschijn kwam. Langzaam groeiden vreugde en vertrouwen in mij en dat gun ik iedereen. Vandaar deze stichting, met heel veel dank aan het bestuur en Gertrude.'

 

Het bestuur van Daar ben je! bestaat uit: Cees Roozendaal (voorzitter), Ruud Heijloo (secretaris en penningmeester) en Geralda Rohaan - van der Kamp (algemeen bestuurslid.

Vaste vrijwillige medewerkers zijn: Gertrude Caan (praktische ondersteuning) en Else Roza (trainer en ontwikkelaar). Daarnaast werken we aan een netwerk van begeleiders (deskundige vrijwilligers en professionals zonder winstoogmerk).

 

 

Deel je ons verlangen?

Dan nodigen we graag uit om met ons mee te doen.

Dat kan op verschillende manieren:

  1. Doe mee met de events en neem iemand mee! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je weet waar Daar ben je! gegeven wordt of neem contact op.
  2. Ons financieel steunen. De stichting is financieel kwetsbaar en kan jouw financiële support goed gebruiken. Draag je financieel bij, dan kun je dat aftrekken van je inkomstenbelasting, want wij zijn een ANBI-instelling. Elke gift is welkom. Bankrekening stichting Daar ben je!: NL59 SNSB 0339 6656 45
    RSIN: 8614922468
  3. Daar ben je! in je eigen omgeving bekend maken. Download de flyer. Heb je een groep van negen tot vijftien mensen bijeen, dan kun je overleggen of één van de bestaande trainers de workshops geeft of dat je zelf de workshops wilt gaan geven.
  4. Zelf Daar ben je! geven. Informeer bij Else hoe dat in zijn werk gaat (06 48111162) of bekijk onze informatie hierover.

 

Reacties zijn gesloten.