Over ons

tot bloei komen als mens else roza Daar ben je tevoorschijn luisteren

ONZE MISSIE EN VISIE

 

Stichting Daar ben je! zoekt de bloei van ieder mens. Als ieder mens uitgroeit tot de persoon die hij of zij in de kern is, dan verandert de samenleving in een boomgaard, waarin het voor een ieder goed toeven is.

We doen dit als navolgers van Christus.

De workshops zijn gratis. Het gaat ons niet om het geld, maar om muren te slechten, tussen jou en mij, tussen jou en je buurvrouw/buurman.

ONS MERK

 

Hartverwarmend.

Interactief.

Praktisch.

Kwetsbaar.

Krachtig.

Verbindend.

 

Daar ben je gelukkig worden bestemming komen dromen en verlangen
Daar ben je!

INHOUD WORKSHOPS

 

We maken gebruik van informatie uit de wereld van sociale wetenschappen, coaching en christelijke spiritualiteit. Je hoeft niet gelovig te zijn of te worden om de waarde van de workshops te herkennen en te ontvangen.

Je gaat praktisch aan de slag, proeft en onderzoekt wat voor jou werkt en waarde heeft.

ONS TEAM VAN TRAINERS

 

Ons team bestaat uit mensen die de workshops gevolgd hebben.

We hebben zelf de waarde van de workshops ondervonden en gunnen anderen een vergelijkbare ervaring.

 

BESTUUR

 

Het bestuur van de stichting Daar ben je! bestaat uit drie bestuursleden. De functie van penningmeester is op dit moment vacant.

Cees Rozendaal bestuurslid Daar ben je!

Cees Rozendaal is getrouwd met Marij, woont in Noord-Brabant en samen hebben zij twee gehuwde kinderen.

'Vanuit verschillende rollen (waaronder die van voorzitter van de kerkenraad) heb ik bij mogen dragen aan vernieuwingen binnen de Protestantse Gemeente Willemstad. Daar ben je! helpt kerken om mensen tot bloei te brengen, juist door te investeren in relaties. Daar is juist nu behoefte aan'.

Ruud Heijloo bestuurslid Daar ben je!

Ruud Heijloo is getrouwd met Ans, woont in Zuid-Holland en samen hebben zij drie kinderen.

'Een aantal jaren geleden volgde ik een pilotversie van de workshops Daar ben je! In eerste instantie wilde ik weten of deze cursus geschikt zou zijn voor onze kerk en de buurt waarvan de kerk onderdeel is. Een kerk waarvan ik jarenlang ouderling ben geweest, de laatste jaren als scriba. Ik werd verrast getroffen door de aansprekende werkvormen en het open karakter van de workshops.

Later heb ik deze workshops samen met Else ook in mijn eigen kerk gegeven. Ook daar ontstonden mooie ontmoetingen tussen jong en oud, kerkelijke en buiten kerkelijke mensen uit de buurt. Letterlijk een cursus met deelnemers van 25 tot 80 jaar.
Door mijn positieve ervaringen ben ik mee gaan doen in het bestuur.'

Geralda Rohaan, bestuurslid bij Daar ben je!

Geralda Rohaan-van de Kamp, is moeder van 3 zonen. Getrouwd met Gijsbert en samen met hem ook predikant in de Protestantse Gemeente van Bergentheim (Overijssel).

'Ik geloof in verbinding en ik zie en ervaar dat we in een maatschappij leven waarin we de verbinding met elkaar moeilijk weten te vinden. Graag wil ik stimuleren dat kerken ‘verbindingsplekken’ worden. Daarom ben ik lid van het bestuur geworden. Om een beweging ‘van onderop’ te helpen zich te ontwikkelen.'

OVER DE MAKER

 

Else Roza werkt als specialist waarderende gemeenteontwikkeling bij MET ANDERE OGEN.

Ze groeide op buiten de kerken. 'Ik zat aardig opgesloten in mijzelf en de verwachtingspatronen van andere mensen. Gaandeweg ben ik meer tevoorschijn gekomen en ervaar ik meer rust en vreugde. Blij mee :)'
'Tegelijkertijd kan ik nog steeds schrikken van wat andere mensen over me zeggen. De een is onder de indruk van wat ik doe, een ander irriteert zich mateloos aan mij. Allebei helpen ze me verder...'

Ik heb veel te danken aan landelijke (CWN), de Ignatiaanse spiritualiteit van de Jezuïeten en lokale geloofsgemeenschappen (PKN en NGK). Samen optrekken doet wonderen.

ELSE ROZA maker van de workshops Daar ben je! Kerkproeverij
organisatie Daar ben je! workshops tevoorschijn komen zin bestemming geluk gelukkig

ORGANISATIE & PROJECTLEIDING

 

Gertrude Caan is aanspreekpunt als het gaat om organisatie van een serie workshops en andere vragen.

Ze is creatief in het bedenken van oplossingen en denkt graag met je mee (010 4860546).

 

Reacties gesloten.