Meedoen

'Op verjaardagen wordt meestal wel gevraagd hoe iemand zich voelt, maar tijd om door te praten of door te vragen is lastig'. Bij Daar ben je! praten we niet alleen door, maar helpen mensen elkaar op weg om tot bloei te komen. Als je weet hoe je tot bloeit komt, sla je makkelijker een weg in die bij je past.

We nodigen je uit om met ons mee te doen, bijvoorbeeld
a. als trainer en zelf de workshops gaan geven;
b. de cursus als toerusting aan te bieden aan mensen die 'omzien naar elkaar' in praktijk willen brengen
c. als sponsor door financieel een steentje bij te dragen;
d. als vrijwilliger in ons team.

Lees verder wat deze opties inhouden!

'De trainerscursus bracht me eilandjes van rust, tot jezelf komen, bij je bronnen, je verlangen en kracht. Er was ruimte voor mijn hart.'

'Bewust geworden dat soms dingen mooi lijken, maar het uiteindelijk niet zijn'

'Laagdrempelig, leuk en inspirerend.'

Meedoen als trainer

Onze dromen realiseren kunnen we niet alleen. Als jij gewend bent om met groepen te werken, en dit talent 'om niet' wil inzetten om anderen tot bloei te brengen, dan nodigen we je graag uit om bij ons trainer te worden. Na de trainerscursus kun je direct met onze materialen aan de slag. De trainerscursus bestaat uit een cursus Daar ben je! (vijf workshops volg je als deelnemer) plus een extra zesde trainersworkshop. In de laatste workshop gaan we nader in op de specifieke rol van de trainer.

 

Hoe word je trainer?

Je volgt in Rotterdam de cursus van vijf workshops als deelnemer. Je geeft vooraf aan dat je de cursus wilt volgen om zelf trainer te worden. De zesde specifieke trainersworkshop volg je in overleg, uiteraard ook gratis. Na afloop van de trainersworkshop ontvang je bij goed gevolg een certificaat. Deze geeft je toegang tot de materialen en de werkvormen om zelf de cursus te geven. De trainerscursus kun je als predikant of kerkelijk werken inzetten voor het vrije gedeelte gedeelte van de Permanente Educatie, bekijk zelf de voorwaarden voor de PKN  en voor de GKV.

 

'Toen wij elkaar begin 2022 ontmoetten, hadden we alle drie los van elkaar het traject ‘Daar ben je’ besproken en alle drie op onze eigen manier voelden we dat we dit avontuur konden en wilden aangaan, met onze eigen overwegingen en eigen achtergrond.'

Lees verder

'Voor mij was belangrijk dat zaken vaak even werden aangestipt en je vervolgens zelf mocht weten hoe je ermee verder wilde gaan'

'Het creatieve en beeldende karakter van de workshops sprak me aan. Veel interactie met anderen'

'Ik ben uitgenodigd om meer aandacht aan dankbaarheid te besteden, het licht, het vreugdevolle'.

De cursus als toerusting aanbieden

Je kunt de cursus aanbieden aan mensen die 'omzien naar elkaar' in praktijk willen brengen. Dat kan, ook als je zelf geen trainer bent of wilt worden (zie boven). Dan betaal je gewoon voor de cursus en daarmee steun je de stichting.  Zoals vermeld is  de cursus zeer geschikt voor mensen die meer rust en richting zoeken in hun leven en/of meer verbinding.

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

In overleg boek je de cursus of een losse workshop. Wil je de teamgeest van een groep versterken of wil samen groeien in vaardigheden om een ander tot bloei te brengen? Alles is bespreekbaar. Jij zorgt voor een geschikte ruimte en voor de deelnemers (maximaal 20 deelnemers), Else of een andere  professional komt geeft de cursus. Een losse workshop kost € 275,- (inclusief materiaal, exclusief reiskosten). De hele cursus bestaat in principe uit vijf workshops en kost € 895,- inclusief materialen, exclusief reiskosten. Bij 20 deelnemers kost de cursus nog geen € 10 per workshop per deelnemer! En 10 % van het betaalde bedrag gaat naar de stichting. Mocht iemand uit de groep deelnemers alsnog trainer willen worden, dan bieden we die de zesde specifieke trainersworkshop in overleg gratis aan.

Vorig jaar heb ik de cursus ‘Daar ben je’, gevolgd. Ik was verrast en verbaasd hoe je door de verschillende methodieken en werkvormen eenvoudig in gesprek komt met elkaar over de kernwaarden van geloof. De cursus die ik met - voor mij - onbekende mensen deed, zette mij in beweging, maakte mij enthousiast.

In de kerk waar ik ouderling mag zijn, merken we dat  het kerk zijn na coronatijd anders wordt beleefd. Hoe kunnen we de ontmoeting met elkaar in de wijk activeren? We hebben in onze kerk wijkteams. Tijdens coronatijd zijn deze bemenst geworden. Met de leden van de vernieuwde wijkteams volgden we uiteindelijk begin dit jaar de cursus: ‘Daar ben je!’ De cursus zorgde voor verbinding, (h)erkenning, bemoediging, enthousiasme, samenwerking en plezier.

Door samen de cursus te volgen leer je elkaar snel beter kennen en groeit ook het verlangen om beter te worden in waarin de kerk aantrekkelijk kan zijn. Betrokkenheid en verbondenheid mogen groeien. Wat ook groeiden waren de plannen om concreet aan de slag te gaan, hoe we in de wijk het omzien naar elkaar kunnen bevorderen.

Ik ben enthousiast over deze cursus en raad de cursus iedereen aan.

Rita Renema,
ouderling basispastoraat Kerk in Nesselande

'Vooral de snelheid waarmee oefenmomenten gemarkeerd werden, vond ik mooi. Het gaf bij de beperking van de tijd ook een duidelijke ruimte om in te mogen bewegen.'

 

'Brengt bewustwording van manieren om te bloeien en wat kan stokken om niet te bloeien.'

'Het delen van een ervaring van 'ontmoeting met de ander' en de herkenning vinden bij anderen, was belangrijk voor mij.'

Financieel een steentje bijdragen

Wij zijn superblij met iedere gift. Kun je iets missen en wil je ons en onze droom steunen, dan stellen we een gift bijzonder op prijs. Stichting Daar ben je! is een Algemeen Nut Beogende Instelling (een ANBI instelling). Hierdoor is je gift aftrekbaar van de belasting.

Je kunt je gift over maken naar Stichting Daar ben je!
Bankrekening: NL59 SNSB 0339 6656 45
RSIN: 8614922468

Meedoen in ons team

Ook zoeken wij vrijwilligers, die in één van onze teams mee kunnen doen, zoals een penningmeester in het bestuur van de stichting, iemand die goed kan organiseren of een communicatiemedewerker. Lijkt het je wat om verder te groeien in één van deze aandachtsvelden? Waag er een telefoontje aan! Je kunt ons bereiken via 06 48111162 of ons een e-mailtje sturen info@daar-ben-je.nl.

 

Reacties zijn gesloten.