Onze droom

Ieder mens tot bloei

Wij zoeken de bloei van ieder mens en de gratis cursus Daar ben je! is volgens ons een goede, zo niet de beste eerste stap die je daarvoor kunt zetten. In de cursus ga je samen aan de slag met de principes die groei en leven geven.  Maar onze droom is groter dan het geven van de cursus alleen. Want voor verdere groei heb je eenvoudig een plek nodig, waar je mag zijn die je bent, waar je je kwetsbare kant mag laten zien, waar je mag dromen zonder dat het meteen iets oplevert. In onze samenleving zijn die plekken schaars geworden, helaas.  Vaak alleen tegen betaling word je verder geholpen. Wij denken dat er veel rijkdom te vinden is als mensen een tijdje met elkaar oplopen vanuit de intentie om de ander een stapje verder te helpen. Sterker nog: we hebben het zelf ervaren en daarom delen we graag onze kennis.

'Om niet' is een oude waarde. Je doet iets voor de ander, zonder er meteen iets voor terug te verwachten. Die waarde willen we in ere herstellen. Samen een tijdje oplopen met anderen kan al zo'n verschil maken! En dat hoeven niet perse vrienden te zijn. Misschien beter wel van niet, want dan is de ander geheel vrij in de relatie. Natuurlijk kunnen er wel vriendschappen ontstaan, maar daar gaan wij niet over.

 

Naar een netwerk van veilige groepjes

Wij dromen van een netwerk van veilige groepjes in alle wijken en buurten van Nederland. Waar je bij elkaar thuis komt. Waar je even geen last hebt van alle eisen die aan je gesteld worden. Waar je je verlangens kunt delen, waar ruimte is voor gevoelens en kwetsbaarheid.  Waar je elkaar helpt de sterke kanten van elkaar te zien en in te zetten. Waar je eerlijke en liefdevolle feedback krijgt, waar je groeit en bloeit aan de ander.

Deze groepjes verschillen van elkaar (doel en leerstijl), zodat voor ieder wat wils is en iedereen zich bij een groepje thuis kan voelen. De één wil groeien in echtheid, een ander wil met zijn droom of verlangen aan de slag, weer een ander wil aan de gang met christelijke spiritualiteit, er is veel mogelijk. De deelnemers zelf dragen de groep, wij faciliteren en dragen met onze kennis bij. We zien graag dat elk groepje de kenmerken van Daar ben je! draagt, zodat een ieder na een bijeenkomst - net als bij de cursus - met vernieuwde energie, wijsheid en inspiratie naar huis gaat.

Zo'n veilige plek doet denken aan een boomgaard of een park, waar het goed toeven is, waar je te midden van alle drukte en rumoer op adem komt, stil wordt, tijd neemt voor jezelf en de ander en het goede ontvangt.

'Als ieder mens uitgroeit tot de persoon die hij of zij in de kern is, dan verandert de samenleving in een boomgaard, waarin het voor een ieder goed toeven is.'

Kansen voor je wijk of kerk

Wil jij je wijk of je kerk een goede impuls geven? Overweeg dan eens of je samen met ons aan deze mooie droom mee wilt werken. Omzien naar elkaar krijgt een enorme impuls! 'Een schot in de roos' noemde een trainer de cursus, die hem aan dertigers gaf. Ook heel geschikt voor jong en oud door elkaar. En zeker ook voor jong volwassenen, die de richting in hun leven nog moeten vinden. De aangereikte handvatten zijn erg helpend, zo hebben we gemerkt.

We kunnen deze droom niet in ons eentje realiseren. Daarom nodigen we potentiële lokale partners van harte uit om te verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen. We werken graag samen met lokale trainers, mensen die gewend zijn om met groepen te werken en de cursus 'om niet' willen geven. Ook zoeken we lokale partners voor de organisatie rondom de groepjes.

Wil je hier meer informatie over, bel (06 48111162) of stuur een e-mailtje naar info@daar-ben-je.nl

Reacties zijn gesloten.