Onze droom

Ieder mens tot bloei

Wij dromen van een wereld waar mensen rechtvaardig en in liefde met elkaar omgaan. Waar mensen hun plaats in de samenleving innemen en samen met andere mensen tevoorschijn en tot bloei komen. Als ieder mens tot bloei komt en vrucht draagt, verandert de samenleving in een plaats waar het voor een ieder goed toeven is.

In de cursus Daar ben je! ga je samen aan de slag met de principes die groei en leven geven. Lees verder over de workshops hier.

Naar een netwerk van veilige groepjes

Na de cursus sporen we deelnemers aan om met elkaar een netwerk van veilige groepjes te vormen. Hoe mooi zou het zijn als in alle wijken en buurten van Nederland een netwerk van veilige groepjes ontstaan. Waar je bij elkaar thuis komt. Waar je je verlangens kunt delen, waar ruimte is voor gevoelens en kwetsbaarheid. Waar je elkaar helpt om je sterke kanten in te zetten voor jezelf en voor anderen. Waar je eerlijke en liefdevolle feedback krijgt, waar je groeit en bloeit aan de ander.

De groepjes verschillen van elkaar (doel en leerstijl), zodat voor ieder wat wils is. De één wil groeien in echtheid, een ander wil met zijn droom aan de slag, weer een ander wil aan de gang met christelijke spiritualiteit, er is veel mogelijk. De deelnemers zelf dragen de groep, wij faciliteren en dragen met onze kennis bij. We zien graag dat elk groepje de kenmerken van Daar ben je! draagt, zodat een ieder na een bijeenkomst - net als bij de cursus - met vernieuwde energie, wijsheid en inspiratie naar huis gaat.

Zo'n veilige plek doet denken aan een boomgaard of een park, waar het goed toeven is, waar je te midden van alle drukte en rumoer op adem komt, stil wordt, tijd neemt voor jezelf en de ander en het goede ontvangt.

'Als ieder mens uitgroeit tot de persoon die hij of zij in de kern is, dan verandert de samenleving in een boomgaard, waarin het voor een ieder goed toeven is.'

Kansen voor je wijk of kerk

Wil jij je wijk of je kerk een goede impuls geven? Overweeg dan eens of je samen met ons aan deze mooie droom mee wilt werken. Omzien naar elkaar krijgt een enorme impuls! 'Een schot in de roos' noemde een trainer de cursus, die hem aan dertigers gaf. Ook heel geschikt voor jong en oud door elkaar. En zeker ook voor jong volwassenen, die de richting in hun leven nog moeten vinden. De aangereikte handvatten zijn erg helpend, zo hebben we gemerkt.

We kunnen deze droom niet in ons eentje realiseren. Daarom nodigen we potentiële lokale partners van harte uit om te verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen. We werken graag samen met lokale trainers, mensen die gewend zijn om met groepen te werken en de cursus 'om niet' willen geven. Ook zoeken we lokale partners voor de organisatie rondom de groepjes.

Wil je hier meer informatie over, bel (06 48111162) of stuur een e-mailtje naar info@daar-ben-je.nl

Reacties zijn gesloten.