Serie van vijf workshops

Goed kiezen geeft rust

In vijf interactieve workshops ga je je leven vanuit verschillende perspectieven onder de loep nemen, uitdagen en meer of anders vormgeven. We reiken weetjes aan vanuit de natuur, de sociale wetenschappen en gelukswetenschap en een eeuwenoude richtlijn, die verrassend genoeg mooi aansluit bij wat de wetenschap leert. Gaandeweg ontdek je een kompas in jezelf en oefen je enkele basisvaardigheden om je eigen toegevoegde waarde en weg te ontdekken of te hervinden.

Bij Daar ben je! ontdek of herontdek je wat belangrijk is voor jou, wat bij je past en blijvende vreugde geeft. Zo vind je meer rust, want je hoeft niet op alles in te gaan of aan alle verwachtingen te voldoen. Zo kom je meer in verbinding met jezelf en anderen en juist vanuit die rust ga je groeien. Wel eens een appelboom zien rennen? Er zijn andere factoren die maken dat de boom tot bloei komt en vrucht draagt en daar leren we van.

 

De vijf thema's van de interactieve workshops, die op elkaar voortbouwen

Kennismaken

Wanneer kom jij tot bloei? Je eigen goede voorbeelden onderzoeken op wat het verschil maakt

Wortelen

Voeden, je basis versterken. In welke relaties ben ben jij geworteld en gegrondvest?

Groeien

Je levensstroom volgen. Hoe ziet jouw balans eruit als het gaat om liefde ontvangen en liefde geven?

Tot bloei komen

Je verlangen volgen. Waar strek jij je naar uit, welk verlangen vervult je met vreugde?

Leren wachten

Tot de vruchten in je schoot vallen. Leven in het hier en nu en met andere ogen leren kijken

Na vijf workshops ga je naar huis met

Basiskennis en -vaardigheden over gelukkig worden, zoals

  1. minimaal één doel voor je leven waar jij enthousiast van wordt
  2. leren vertragen en verbinden met jezelf en anderen
  3. een eenvoudig model, dat je helpt om verder te groeien
  4. het kompas in jezelf, dat je helpt bij het maken van je keuzes
  5. meer zicht op jouw toegevoegde waarde
  6. een uitnodiging - voor wie dat wil - om mee te doen met een small group, waarin deelnemers elkaar helpen om het goede uit de workshops verder te verduurzamen.

 

Kies voor rust en tot bloei komen

De workshops worden je aangeboden, je hoeft er dus niet voor te betalen.

De eerstvolgende startbijeenkomst in Rotterdam Nesselande is op dinsdagavond 14 mei 2024 in het Huis van de Wijk De Kristal van 19:45 uur - 22:00 uur.  Andere data zijn: 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni van 19:45 - 22:00 uur, ook in De Kristal. Je kunt je belangstelling kenbaar maken door op het rode plaatje te klikken of door Else te appen (06 48111162) of een e-mail sturen naar info@daar-ben-je.nl.

Gro-Up (buurtwerk Nesselande), de Kerk in Nesselande en de stichting Daar ben je! bieden je de workshops in Nesselande aan. Ons verlangen en onze missie is dat ieder mens tot bloei komt en mensen heeft waar hij of zij zich veilig voelt om tevoorschijn te komen. Natuurlijk maken we ook kosten. Daarom stellen we gift bijzonder op prijs. Stichting Daar ben je! is een ANBI-instelling, dus je mag je gift aftrekken van de inkomstenbelasting.

In Heerenveen worden de workshops van Daar ben je! met regelmaat gegeven vanuit 'Welzijn op recept' en de Raad van Kerken. Contactpersoon daar is Marijke de Vries. Je kunt je belangstelling kenbaar maken door op het rode plaatje 'Heerenveen' te klikken of neem contact met Marijke om te horen wanneer er weer een serie workshops is. (06 50638292).

Wederzijds respect

We bieden een veilige ruimte waarin wederzijds respect centraal staat. Zelf werken we vanuit een christelijke identiteit en zijn benieuwd naar jouw levensbronnen. We laten ons verrassen door wat er in jou en in andere mensen aan moois tevoorschijn komt.

 

Benieuwd wat andere deelnemers zeggen?

In de serie van vijf workshops van Daar ben je! vond ik een snoepdoos aan beelden en gespreksonderwerpen om stapsgewijs stil te staan bij wat me tot bloei brengt. Het was speels, serieus. Er was geen norm, alleen uitnodiging. Dat is best knap voor een training die toch echt op universele waarden uit christelijke bronnen is gestoeld.

Else is een gastvrije trainer, bescheiden aanwezig, overtuigd in wat ze te zeggen heeft. Dat ik leuke en inspirerende medecursisten had was naast die snoepdoos, de kers op de taart.

Een feestje dus, waar je voldaan en verrijkt vandaan komt, met wortels die dieper zijn gegroeid en takken duie hoger reiken van verlangen.

Marja Wittenbols

Daar ben je! Een cursus van 5 avonden waarin je samen tot bloei komt
Daar ben je! Een cursus van vijf avonden waarin je samen tot bloei komt
Daar ben je! Een cursus van vijf avonden waarin je samen tot bloei komt

'Er bleek meer te gebeuren in mijzelf dan ik voor mogelijk hield en dat geeft me vleugels'
'Creatieve input om verder te groeien in geloof, liefde en openheid'
'Ik durf nu een keuze te maken op weg naar wat ik echt wil''
'Door de workshops ben ik aandacht gaan geven aan levensvragen, die me al langer bezig hielden'
'Ik ben me bewust geworden van de cadeautjes, die het leven geeft'
'Sinds jaren heb ik weer een lied geschreven!'
'De meest praktische cursus, die ik ooit gevolgd heb'
'Fijn dat ik gehoord werd en dat niets 'gek' was. Ik ga het negatieve mijden'.
'Ik ga - nog bewuster dan daarvoor- aandacht en goede woorden geven aan anderen'.
'Opeens wist ik wat ik wilde'
'Je wordt op een creatieve, out-of-box manier aan het denken gezet. '
'Open en met handvaten om dingen te zien en aan te pakken'
'Gaandeweg ging ik uitkijken naar de volgende avond.'
'Alles was van waarde (diepgang)!'

Veel gestelde vragen

'Het is een grote misvatting dat geluk een individueel ding is.
Als je diep nadenkt over je eigen leven, 
dan zie je dat je het meest blij was op de momenten 
waarop je juist totaal afhankelijk was van anderen, 
en anderen van jou.' 
 
Schrijver en New York Times- columnist David Brooks 
NRC Weekend, 24/25 augustus 2019

'Op mijn werk kan ik ook cursussen volgen. Wat voegt Daar ben je! daar aan toe?'

Op je werk spelen allerlei belangen. Bij Daar ben je! dienen we één belang: jouw bloei. Als je wilt kun je een kwetsbare kant van jezelf laten zien, zonder dat je er later op afgerekend wordt.

'Ik ben al eens gecoacht. Lijkt Daar ben je! daar op?

Bij Daar ben je! help je elkaar op weg, als mensen onder elkaar. Je stimuleert elkaar aan de hand van het programma. Hoe diverser de groep, des te rijker de input. Wat je ermee doet is helemaal aan jezelf.

'Ik zit lekker in mijn vel. Waarom zou ik meedoen?'

Je leven is altijd in ontwikkeling, of het nu winter, lente, herfst of zomer is in je leven. Als je weet wat jouw bronnen van leven zijn en hoe je een bron van leven voor jezelf en anderen kunt zijn, weet je waarop je kunt schakelen.

Kies voor rust en tot bloei komen

Kies voor een investering in je leven door deze vijf interactieve workshops te volgen. Ontmoet anderen en leer met andere ogen naar je eigen leven te kijken.

De eerstvolgende startbijeenkomst in Rotterdam Nesselande is op dinsdagavond 14 mei 2024 in het Huis van de Wijk De Kristal van 19:45 uur - 22:00 uur.  Andere data zijn: 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni van 19:45 - 22:00 uur, ook in De Kristal. Je kunt Else appen (06 48111162) of een e-mail sturen naar info@daar-ben-je.nl.

Voor € 79,- kun je meedoen aan de vijf workshops en ontvang je bovendien een workshopmap, waardoor je later nog eens terug kunt kijken wat belangrijk voor je was. Als het geld een belemmering is om mee te doen, wil je ons dat dan laten weten?  (info@daar-ben-je.nl)?

Reacties zijn gesloten.