‘Een schot in de roos’ – ‘Daar ben je!’ met dertigers en veertigers

Stichting Daar ben je! is een ANBI instelling. Help je mee met mensen samen tot bloei brengen?

Het afgelopen seizoen startten we in de kerk van Bergentheim met een gespreksgroep voor 30/40gers. Als gespreksgroep hebben wij de cursus ‘Daar ben je!’ gedaan. Het bleek een schot in de roos te zijn.

‘Wij’ bestaat uit 5 vrouwen en 2 mannen, die volop in het leven staan. De cursus nodigde ons uit om met een open hart naar elkaar te gaan luisteren en dat werkte heel verfrissend. De avond over je verlangen was voor sommigen zelfs een echte eye-opener! Eén van ons had sinds hij een kind was nooit meer een collage gemaakt. Maar al knippend en plakkend kwam hij uit zijn hoofd meteen in zijn hart terecht en zijn maaksel verraste hem zelf. Nog mooier werd het toen anderen in zijn collage iets zagen dat klopte, maar waar hij nooit bij stil had gestaan. Hij was er blij mee. Door wat de anderen zagen, ontdekte hij iets over zichzelf wat tot die tijd niet duidelijk voor hem was. En zo bemerkten we hoe eenvoudig het is om elkaar een stapje verder te helpen, hoe we aan elkaar kunnen groeien.

Ook spraken we met elkaar over het geloof, maar nu vooral vanuit ons hart. Hoe bemoedigt God ons eigenlijk om de weg naar de (A)ander te gaan? We deelden onze verhalen. Zo vertelde een deelnemer dat zij die week een goed gesprek met vrienden had die onverwacht op bezoek kwamen. Het deed haar goed. De zondag erna hoorde ze in een kerkdienst dat God ook aanwezig kan zijn in een goed gesprek tussen mensen en dat raakte haar. Ineens zag ze het gesprek als een geschenk uit Gods hand. Wat een bemoediging!

De avonden vonden we mooi en waardevol. We werden bemoedigd om meer open te staan voor wat ons toevalt uit Gods hand en om meer open te staan voor anderen. We ontdekten hoe waardevol het is om je uit te spreken naar een ander toe en welke talen van liefde je kunt spreken. Voor sommigen van ons ook een hele ontdekking en een Aha! Erlebnis. Kwartjes vielen op zijn plek.
Gesprekskring Bergentheim

Van de trainer

Terugkijkende heb ik als trainer vooral genoten van de openheid en de diepgang die deze cursus ‘uitlokt’ bij mensen en hoe daar, binnen de kerk tenminste, op heel natuurlijke wijze een geloofsgesprek uit voortkomt. Geloof gedeeld wordt en worstelingen met geloof ook. Het gáát ergens over en in alle veiligheid van de groep kan er diepgaand over het leven gesproken worden. Ervaren worden hoe je aan elkaar kunt groeien. Het smaakt naar meer!
Ds. Geralda Rohaan-van de Kamp

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.