In de ontmoeting met de ander, kom je jezelf tegen

Vorige week waaide ik lekker uit op het strand: vriendschap vieren met een vriendin, samen wandelen, lunchen, een winkeltje binnenlopen en natuurlijk bijpraten. Super gezellig en ontspannen. Gaandeweg kwam ik onder de indruk van haar vermogen om prioriteiten te stellen. Ze vertelde over succesvolle activiteiten die zij ging afronden, om tijd te maken voor een nieuwe ontwikkeling in haar leven. Dapper maakt ze letterlijk ruimte om vol te gaan voor haar diepste verlangen.

Het raakte een snaar bij me.
Hoe stel ik eigenlijk mijn prioriteiten?
Wat doe ik uit een diep verlangen en wat doe ik om anderen te pleasen?

Het bracht me op twee manieren bij Daar ben je!
Om te beginnen: luisteren naar je diepste verlangen en leren onderscheiden à la Ignatius van Loyola wat daarin vreugde en vrede geeft. En dan gaan, waartoe je je uitgenodigd voelt. Mijn vriendin leefde het me voor.

En wederom kwam ik onder de indruk van de eenvoud en de kracht van samen. Een eeuwenoud Bijbels principe, dat een belangrijke basis legt onder Daar ben je!: in de ontmoeting met de ander, ontmoet je jezelf. Je groeimomentjes liggen voor het oprapen, je hoeft er alleen maar oog voor te krijgen en dat doen we bij Daar ben je!

Else Roza

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.