Verrassend en verbindend

Vorig jaar heb ik de begeleiderscursus ‘Daar ben je’ gevolgd.

Ik was verrast en verbaasd hoe je door de verschillende methodieken en werkvormen eenvoudig in gesprek komt met elkaar over de kernwaarden van geloof. De cursus die ik met - voor mij - onbekende mensen deed, zette mij in beweging, maakte mij enthousiast.

In de kerk waar ik ouderling mag zijn, merken we dat  het kerk zijn na coronatijd anders wordt beleefd. Hoe kunnen we de ontmoeting met elkaar in de wijk activeren? We hebben in onze kerk wijkteams. Tijdens coronatijd zijn deze bemenst geworden. Met de leden van de vernieuwde wijkteams volgden we uiteindelijk begin dit jaar de cursus: ‘Daar ben je!’ De cursus zorgde voor verbinding, (h)erkenning, bemoediging, enthousiasme, samenwerking en plezier.

Door samen de cursus te volgen leer je elkaar snel beter kennen en groeit ook het verlangen om beter te worden in waarin de kerk aantrekkelijk kan zijn. Betrokkenheid en verbondenheid mogen groeien. Wat ook groeiden waren de plannen om concreet aan de slag te gaan, hoe we in de wijk het omzien naar elkaar kunnen bevorderen.

Ik ben enthousiast over deze cursus en raad de cursus iedereen aan.

Rita Renema,
ouderling basispastoraat Kerk in Nesselande

 

Lees meer over de begeleiderscursus

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.