Daar ben je! zelf begeleiden?

'De begeleiderscursus bracht me eilandjes van rust, tot jezelf komen, bij je bronnen, je verlangen en kracht. Er was ruimte voor mijn hart.'

'Bewust geworden dat soms dingen mooi lijken, maar het uiteindelijk niet zijn'

'Laagdrempelig, leuk en inspirerend.'

Ze gaan je aan het hart: jonge mensen, die zo vroeg in hun leven de vele crises van de samenleving op zich af zien komen. Je ziet ze worstelen: de druk om gelukkig te zijn en te presteren is hoog. Maar een te sterke focus op geluk en succes werkt averechts en geeft weer meer stress, machteloosheid en verdriet.  Het is tijd om hen zelf te laten ontdekken waar je levenskracht opdoet en wat je leven vervuld met blijdschap en vrede.

In de hectiek van het leven dreigen mensen zomaar het meest waardevolle in hun leven te verliezen - henzelf. Hoe belangrijk is het dan om hen te leren voelen wat echt belangrijk voor ze is en wat nieuwe energie geeft.

Laatst spraken we een aantal jonge zestigers. Ze wilden na hun werkzame leven nog van betekenis zijn, maar hoe? Met de bijeenkomsten van Daar ben je! kun je hen zomaar verder helpen bij het vinden van een nieuw levensdoel en hen enthousiast houden.

Heb je ervaring met het begeleiden van mensen of het leiden van groepen?

Heb je al de nodige ervaring opgedaan met het geven van cursussen, trainingen en/of het begeleiden van mensen? Mooi, dan nodigen we je graag uit voor onze begeleiderscursus. In de begeleiderscursus van Daar ben je! ervaar je zelf wat de bijeenkomsten met je doen. Na afloop ontvang je bij geschiktheid het 'Daar ben je! certificaat. Ook krijg je toegang tot het materiaal om zelf de cursus te geven. Dus na de begeleiderscursus, ga je er meteen mee aan de slag.

'Voor mij was belangrijk dat zaken vaak even werden aangestipt en je vervolgens zelf mocht weten hoe je ermee verder wilde gaan'

'Het creatieve en beeldende karakter van de workshops sprak me aan. Veel interactie met anderen'

'Ik ben uitgenodigd om meer aandacht aan dankbaarheid te besteden, het licht, het vreugdevolle'.

De begeleiderscursus

De begeleiderscursus is een speciale editie van de de workshop Daar ben je! De bedoeling van de begeleiderscursus is dat je later zelf de cursus in jouw omgeving/wijk gaat geven. Eerst volg je Daar ben je! als deelnemer. Zo ervaar je wat de bijeenkomsten met je doen. Daarop volgt een extra zesde bijeenkomst, waarin we nader ingaan op de specifieke rol van de begeleider.

De begeleiderscursus bestaat dus totaal uit zes bijeenkomsten, die elk iets langer dan twee uur duren.  We hebben ze verdeeld over drie dagen (van 9:30:00 - 15:00 uur) om de reistijd te beperken. We bieden de begeleiderscursus aan voor € 79,-. Meer geven is welkom, want zo draag je bij aan ons werk om ieder mens tot bloei te laten komen.

Wil je anderen attenderen op de begeleiderscursus? Het is echt leuk om met een bekende samen deze cursus te volgen en later ook Daar ben je! samen te geven.

Meer geven is welkom, want zo draag je bij aan de dekking van de werkelijke kosten en aan ons ideaal om ieder mens tot bloei te laten komen. Stichting Daar ben je! is een ANBI instelling. Klik hier voor een gift.

Ja. ik geef me op!

Data: 26 september, 3 en 10 oktober 2023 van 9:30 uur - 15:00 uur in Breukelen. Deelnemen aan deze cursus kost: € 79,-

 


Wil je graag meedoen met de begeleiderscursus, maar kun je geen € 79,- betalen? Neem dan contact met ons op, samen zoeken we naar een oplossing.

Ben je geestelijke verzorger, pastor of kerkelijk werker, dan kun je de begeleiderscursus inzetten voor het vrije gedeelte van de Permanente Educatie. Bekijk zelf de voorwaarden voor de PKN  en voor de GKV.

'Gisteravond hebben wij als begeleiders na vijf bijzondere en indrukwekkende avonden Daar ben je! afgesloten. Het was een prachtige avond met als hoogtepunt de positieve woorden die we elkaar mochten doorgeven, heel bijzonder en soms emotioneel.

Wij willen onze dank uitspreken voor alles. Het concept is heel goed doordacht en werkt goed voor een groep mensen die willen groeien en bloeien.'  Elseleen van Wieten

'Vooral de snelheid waarmee oefenmomenten gemarkeerd werden, vond ik mooi. Het gaf bij de beperking van de tijd ook een duidelijke ruimte om in te mogen bewegen.'

 

'Brengt bewustwording van manieren om te bloeien en wat kan stokken om niet te bloeien.'

'Het delen van een ervaring van 'ontmoeting met de ander' en de herkenning vinden bij anderen, was belangrijk voor mij.'

Reacties zijn gesloten.